Çocuk Tecavüzlerini Lanetliyoruz! Meşrulaştıran Zihniyetin Karşısındayız!

Ankara Tabip Odası Basın Açıklaması

23 Mart 2016

ÇOCUK TECAVÜZLERİNİ LANETLİYORUZ!

MEŞRULAŞTIRAN ZİHNİYETİN KARŞISINDAYIZ!

BirGün gazetesinin 13 Mart 2016 tarihli haberi ile Türkiye, Karaman ilçesinde Ensar Vakfı’na bağlı evlerde çocukların maruz kaldığı sistematik ve seri tecavüz olayı ile sarsıldı. Hükümete yakınlığı ile bilinen Ensar Vakfı evlerindeki tecavüz haberlerinin yayılması üzerine, pek çok olayda olduğu gibi bu haberlere de yayın yasağı getirildi ve Ensar Vakfı’nın imajını korumak adına savcılık tarafından dava dosyası hakkında gizlilik kararı alındı.

Karaman’da çocuklara tecavüz skandalında 10 erkek öğrenciye tecavüzden tutuklanan sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muammer B., hakkında toplam 350 yıl istemiyle Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Öğretmenin tutuklanmasının ardından 8 öğrenci aileleriyle birlikte 6 Mart tarihinde Karaman Devlet Hastanesi'ne gitti. Kontrolden geçen çocuklara tecavüz raporla belgelendi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tecavüze uğradığı iddia edilen 45 çocuktan durumu belgelenen 10 çocukla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. İddianamede tecavüz vakalarından 8’inin KAİMDER, 2’sinin ise Ensar Vakfı'na bağlı evlerde gerçekleştiği yer aldı.

Bu süre zarfından hükümete yakınlığı ile bilinen Ensar Vakfını korumak adına gazeteciler ve devlet görevlileri toplumda infial yaratan açıklamalarda bulundular. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Karaman'da çocuk öğrencilere tecavüz skandalıyla ilgili “Bu, bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" açıklaması toplumun pek çok kesiminin tepkisini çekti.

Karaman’daki olay göstermiştir ki, değil 45, tek bir çocuğun dahi taciz, istismar ve tecavüz gibi cinsel şiddete maruz kalması karşısında artık kimse sessiz kalmamaktadır. Gerek çocuk gelinler, gerek çocuğa duyulan şehvet, gerek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı fetvalar, gerek resmi ağızlardan yapılan durumu meşrulaştıran açıklamalar Türkiye’de gericiliğin çocuklar üzerindeki tahribatının göstergesidir. Kız ve erkek çocukları, dogmatik ve gerici eğitime teslim edildikçe taciz ve tecavüz gibi olayların tekrarlanma ihtimali artmaktadır.

Ankara Tabip Odası olarak çocuğa yönelik cinsel şiddetin “münferit”, “tesadüfî” veya “bir kere” olmadığının farkındayız. İyi hekimlik değerlerine bağlı hekimler olarak biliyoruz ki, çocuklarımızın ruh ve beden sağlığını koruyacak olan, siyasi iktidarın dayattığı gerici eğitim sistemine karşı bilimsel ve laik eğitim sistemidir. Kadınların, kız ve erkek çocuklarının cinsel şiddete maruz kalmamasının, cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasının, mutlu bireyler olarak yetişmesinin tek yolu çağdaş ve laik bir ülkede barış içinde yaşamaktır.

Ankara Tabip Odası

23-03-2016, 13:26