10 Ekim Ankara Katliamı Davası Başladı

IŞİD'in bombalı saldırısı sonucu 100’ün üzerinde yurttaşın katledildiği 10 Ekim Ankara katliamının ilk duruşması Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım Pazartesi günü başladı. Yargılamanın ilk aşaması 11 Kasım Cuma gününe kadar sürecek.

Duruşmayı, katliamda yaşamını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Ankara Tabip Odası başkanları ile yöneticileri, emek demokrasi güçleri ve çok sayıda milletvekili de izledi.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Başladı

Duruşma öncesi Ankara Adliyesi bahçesinde yapılan basın açıklamasında birlik vurgusu yapılarak adalet arayışı üzerinde duruldu.

36 sanığın yargılandığı davada sanıkların 14'ü tutuklu, 5'i tutuksuz yargılanıyor. 1 sanığın öldüğü davanın 16 firari sanığı hakkında yakalama kararı var. Sanıklar duruşma salonuna getirilmeden önce çok sayıda jandarma salona alındı. 11 avukat CMK görevini reddederek davadan çekildiklerini ifade ettiler. Böylelikle davaya katılan 15 sanık avukatından 11'i davadan çekilmiş oldu.

TTB Hukuk Bürosu avukatlarından Ziynet Özçelik de duruşmaya katılarak bombaların patlamasından sonra kolluk güçlerinin kasta dönüşen tutumu ile ilgili açıklama yaptı. Av. Özçelik “Katliamdan sonra TTB ve ilgili uzmanlar alanda bulunan 49 hekimin tanıklığı ile belge ve bilgileri ışığında bir rapor hazırladı. Bu raporu sunacağız. TTB adına da katılma talebinde bulunacağım” diye konuştu.

8 Kasım Salı günü görülen ikinci duruşmada da EMEP, CHP, KESK, TMMOB, DİSK, TTB, HDP, 10 Ekim Derneği ve BTS'nin davaya müdahillik talebinin dilekçeleri alındı.
7-11-2016, 00:00