"Katliam Serbest Anmak Yasak!"

10 Ekim Ankara katliamının birinci yıl dönümünde yiten canları anmak için Ankara Tren Garı önüne gitmek isteyenler orantısız polis şiddetiyle karşılaştı. 10 Ekim Katliamı’nda hayatını kaybeden canlarımızı anmak isteyen içinde oda ve sendika yöneticilerinin de bulunduğu 70’den fazla kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Meslek odalarına, sendika yöneticilerine ve üyelerine, katliamda yaralananlara, yakınını kaybeden ailelere gösterilen acımasızlığa karşı çıkmak, gözaltına alınanlar serbest bırakılsın demek için basın toplantısı düzenlendi.

"Katliam Serbest Anmak Yasak!"

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve Ankara Tabip Odası tarafından yapılan basın toplantısına ATO adına Başkan Dr. Vedat Bulut, Genel Sekreter Dr. Mine Önal ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Metin Baştuğ katıldı.

TMMOB’da yapılan ortak açıklamayı İl Koordinasyon Kurulu üyesi Özgür Topçu okudu.

Katliamın üzerinden geçen zamanda, tüm canları anmak, aileleri ile acılarını paylaşmak, gericiliğe ve faşizme karşı direnmek için o meydanda bulunduklarını belirten Özgür Topçu “Bu ülkenin emekçileri, işçileri, doktorları, mühendisleri olan bizler, hem kaybettiğimiz canların hem de gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın hesabını soracağız!” diyerek gözaltıların bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

Basın açıklamasının tamamını okumak için tıklayınız.
10-10-2016, 00:00