"Haber Alma Hakkımız Engellenemez!”

Ankara Tabip Odası, DİSK Ankara Bölge Temsilciği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun çağrısıyla çok sayıda televizyon ve radyonun kapatılmasına karşı eylem yapıldı. 4 Ekim Salı günü Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen emek demokrasi güçlerinin temsilci ve üyeleri “Özgür basın susturulamaz! Haber alma hakkımız engellenemez!” dedi.

Açıklamaya, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vedat Bulut, Genel Sekreter Dr. Mine Önal, Yönetim Kurulu üyeleri; Dr. Metin Baştuğ, Dr. Zafer Çelik, Dr. Onur Naci Karahancı, Dr. Benan Koyuncu ve çok sayıda hekim de katıldı.

Ortak basın açıklamasını okuyan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, düşünceyi ifade ve basın özgürlüğüne, halkın gerçek ve doğru haber alma hakkına yönelik ciddi bir saldırı ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Basını susturmaya çalışanların tarihin hiçbir döneminde iyi hatırlanmadığını ifade eden Görgün, “Toplumsal muhalefet güçleriyle, ilerici halk kesimleriyle birlikte haber alma hakkımıza sahip çıkacağız, #Özgür Basın Susturulamaz!” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube yöneticisi Cem Gurbetoğlu da “Biz gazeteciler yıllardır gazetecilik suç değildir diyoruz. Bugün basına yönelik saldırıların çapı genişledi. Artık televizyon ve radyoların kapatılması gündemde. Çizgi film kanalları bile kapatılıyor. Halkın haber alma hakkına saldırıya karşı dayanışma içinde olanlara tüm meslektaşlarım adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Basın açıklamasının tamamını okumak için tıklayınız.
4-10-2016, 00:00