“İnsanlık ve Hekimlik İdam Cezasını Mahkum Etmiştir”

Ankara Tabip Odası ve Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Sağlıkçılar Derneği ( NÜSED) 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “İnsanlık ve Hekimlik İdam Cezasını Mahkum Etmiştir” başlıklı bir etkinlik düzenledi.

TTB Eski Yöneticilerinden Dr. Uğur Cilasun’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vedat Bulut’un açılış konuşmasının ardından NÜSED Başkanı Dr. Derman Boztok, Dr. Uğur Cilasun’un insan hakları alanında yaptığı çalışmalardan bahsetti. Etkinlikte, Dr. Uğur Cilasun “İnsanlık ve Hekimlik İdam Cezasını Mahkum Etmiştir” başlıklı konuşmasında 1980 Darbesi sonrasında TTB’nin idam cezasına karşı yürüttüğü mücadeleyi anlattı.
2-09-2016, 00:00