Demokrasiye ve Barışa Yapılan Saldırıları Lanetliyoruz

Ülkemizin Diyarbakır, Van ve Elazığ şehirlerinde sivil yurttaşlarımız ve güvenlik güçlerine yapılan hunhar saldırılarla onlarca insanımızı kaybettik ve yüzlerce yaralımız var. Küresel sömürgeciliğin ülkemizin suyuna, madenine, enerji kaynaklarına ve çok daha önemlisi aşına ve işine saldırdığı bu dönemde doğrudan insan yaşamına, barış umudumuza da kastedildiğini görüyoruz. İçerisine sokulduğumuz karanlık süreçte katliamları gerçekleştirenleri ve bu karanlık zemini hazırlayanları şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bugün dünden daha çok birlik ve dayanışmaya gereksinim vardır. Ülkemizin barış ve demokrasi içerisinde bu karanlık dönemi sağduyu ile ve azimle aşacağına inancımız sonsuzdur.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu