ATO'da Pazar Sineması ve Söyleşi


Ankara Tabip Odası Kültür Sanat Komisyonu ve Sağlık Politikaları Komisyonu’nun katkılarıyla Pazar Sineması ve Söyleşisi düzenlendi.

Ankara Tabip Odası’nda 3 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Vedat Bulut yaptı.

ATO'da Pazar Sineması ve Söyleşi


Çokkültürlülük, yerinden edilme ve göç üzerine bir belgesel olan Gavur Mahallesi’nin izlenmesinin ardından Yönetmen Yusuf Kenan Beysülen ve filme konu olan kitabın yazarı Mıgırdiç Margosyan ile söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin moderatörlüğünü Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Emel Bayrak ve Dr. Ali Karakoç yaptı.



Mıgırdiç Margosyan, Diyarbakırlı, yazdığı öykülerde insanlarını, yaşadıklarını, azınlık olmanın ne demek olduğunu sadece Ermeniler adına değil tüm azınlıklar adına anlatan 80 yaşında bir Ermeni yazar. Yusuf Kenan Beysülen Zaza bir yönetmen. Buluştukları belgesel Gavur Mahallesi. Diyarbakır'ın, şimdiki adı Hançepek Mahallesi olan, Margosyan'ın çocukluk ve ilk gençlik yıllarını geçirdiği Gâvur Mahallesi' nde Ermeniler'in, Kürtler'in, Türkler'in, Yahudiler' in bir arada yaşadığı yılların belgeseli. Belgesellerinde insan hikayelerini anlatmak istediğini söyleyen Beysülen, Margosyan' ın izleyenlere adeta Gavur Mahallesi'nin sokaklarındaki çocukluğundan seslenmesini sağlıyor Gavur Mahallesi belgeselinde. Kâh Diyarbakır sokaklarında, geniş avlulu Diyarbakır evlerinde Diyarbakır'ın birbirlerinin etnik kökenleri umurlarında olmayan çocuklarıyla Alo Santro ! Alo Santro ! oyunu oynamaya başlıyorsunuz bir anda gülümseyerek, kâh gözleriniz buğulanıyor Margosyan, yaşamı çocukları ve etrafındaki herkes için yaşanır kılmaya çalışan annesini, titreyen sesiyle anlatırken.

Belgesel gösterimi ve söyleşinin ardından Yazar Mıgırdiç Margosyan kitaplarını imzaladı.


Makaleye Dön
3-12-2017, 00:00