Ankara emek meslek örgütleri “Emperyalist saldırganlığa, savaşa, faşizme karşı Barış Hemen Şimdi…”

Ankara emek meslek örgütleri, dünyada ve ülkede yaşanan şiddete, savaşa karşı ses yükselterek “Emperyalist saldırganlığa, savaşa, faşizme karşı Barış Hemen Şimdi…” çağrısı yaptı.

Ankara Tabip Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası bayram tatili dolayısıyla kutlanamayan 1 Eylül Barış Günü için 9 Eylül’de Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eyleme, Ankara Tabip Odası Yönetimi adına Başkan Dr. Vedat Bulut katıldı.

Açıklamayı okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu sözcüsü Devrim Kahraman Ortadoğu’da yaşanan savaşın en büyük nedeninin emperyalist güçlerin tüm dünyayı tahakküm altına alma hırsı ve enerji kaynaklarını kontrol etme arzusu olduğunu söyledi.

Başta Suriye ve Irak olmak üzere bir çok ülkede İŞİD ve El Nusra gibi katliamcı, vahşi paramiliter güçler eliyle bölgenin kan gölüne çevrildiğini belirten Kahraman “Yaşanan çatışmalar, patlayan bombalar nedeniyle her gün yüzlerce insan ölüyor, binlercesi yaralanıyor. Milyonlarca insan yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda kalıyor” dedi.

Türkiye’de de 33 yıldır devam eden çatışmaların getirdiği acının hiçbir kelimeyle tarif edilemeyecek kadar büyük ve derin olduğunu söyleyen Kahraman “Terör ve güvenlik” söylemine dayalı politikaların sorunu çözmediğini belirtti.

Ülkede, bölgede ve dünyada barışa ihtiyacımız var diyen Kahraman sözlerini Bertolt Brecht’in şu dizeleriyle bitirdi:

“Bittiği gün en son savaş.

Bir yanda yenilenler vardı gene, bir yanda yenenler vardı.

Yenilenlerin yanında kırılıyordu halk açlıktan.

Yenenlerin yanında halk açlıktan kırılıyordu.”

Basın açıklamasının tamamını okumak için tıklayınız.
9-09-2017, 00:00