Emek ve meslek örgütlerinden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya Destek

Ankara emek ve meslek örgütleri, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın başlattıkları açlık grevinin 64’üncü gününde Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulundu.

SES Ankara Şube önünde toplanan yüzlerce kişi Yüksel Caddesi’ndeki eylem alanına “Nuriye, Semih yalnız değildir” sloganları atarak yürüdü.

Ankara Tabip Odası (ATO), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Ankara Şubesi (KESK), Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMO), TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK) 64 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Onur Naci Karahancı ve Dr. Benan Koyuncu katıldı.

Ortak açıklamayı okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, açlık grevinin kritik bir aşamaya geldiğini belirterek, “Bugün toplumun tüm kesimleri bu eylemin haklılığının farkındadır. Bu eylemin hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı yapıldığının bilincindedir. Toplumun vicdanı buradadır. Hiç kimse toplum vicdanına sırtını dönemez ve yükselen bu sesi duymazdan gelemezler” dedi.

Gülmen ve Özakça’nın bir an önce taleplerinin gerçekleşmesi yönünde çağrıda bulunan Karaman, “Bununla birlikte ihraç edilmiş tüm kamu emekçilerinin geri dönüşleri için gerekli mekanizmalar oluşturulmalıdır. Gerek toplumun gerekse bizim hükumetten beklentimiz ve isteğimiz budur” diye konuştu.
11-05-2017, 00:00