Ankara Emek Meslek Örgütlerinden 1 Mayıs Çağrısı

Ankara Tabip Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası emeğin yok sayılmasına, demokrasinin gasp edilmesine karşı Hayır’ı büyütmek için 1 Mayıs çağrısı yaptı.

Mülkiyeliler Birliği’nde 26 Nisan Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısına Ankara Tabip Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vedat Bulut katıldı.

Ortak açıklamayı DİSK Ankara Temsilcisi Tayfun Görgülü okudu.

Bu yılki 1 Mayıs‘a kıdem tazminatı, iş güvencesi, ifade özgürlüğü ve insanca yaşam hakkı başta olmak üzere birçok hakka yönelik saldırıların gölgesinde girildiğini belirten Görgülü “1 Mayıs’ta dünyada, bütün demokratik ülkelerde; işçi sınıfına, emekçilere açılan meydanlar ülkemizde 1 Mayıs’ı kutlamak isteyenlere kapatılmak istenilmektedir” diye konuştu.

Ankara emek ve meslek örgütleri Emek en yüce değerdir demek için, Alın terinin hakkını korumak için, Tüm olumsuzluklara HAYIR demek için, HAYIR bitmedi daha yeni başlıyor demek için, Aydınlık bir Türkiye için Ankaralıları 1 Mayıs’ta Kolej meydanına çağırdı.

1 Mayıs Ankara programı şu şekilde açıklandı;

10.04: Gar önü - 10 Ekim Katliamı ve 1 Mayıs Şehitlerini Anma, karanfil bırakma.

12.00: Buluşma -Dikimevi Kutlugün kavşağı,

13.00: Miting - Kolej Meydanı

Basın açıklamasının tamamını okumak için tıklayınız.
26-04-2017, 00:00