Ankara Emek Meslek Örgütlerinden Referandum Protestosu

Ankara Tabip Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Anayasa referandumunda yaşanan hukuksuzluğa ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Ankara emek meslek örgütlerinin çağrısıyla Sakarya Caddesi’nde 18 Nisan Salı günü toplanan yüzlerce Ankaralı YSK’nın mühürsüz oyların geçerli sayılması kararını protesto etti.

Okunan ortak basın açıklamasında, OHAL sürecinin baskı ikliminde seçime gidildiği hatırlatılarak ifade hürriyetinin bulunmadığı bir ortamda yapılan halk oylamasının plebisit olduğu kaydedildi.

Açıklamada; Gizli oy açık sayım ihlali, mühürsüz pusula ve zarfların geçerli sayılması, seçim bölgelerinde müşahitlere ve tarafsız gözlemcilere yönelik baskılar, muhalif partilerin sandık kurulu görevlilerinin YSK tarafından kabul edilmemesi, Anadolu Ajansı’nın manipülatif yayınları, Yüksek Seçim Kurulu’nun kanuna aykırı açıklama ve kararlarıyla bu seçimin meşru olmadığı vurgulandı. 16 Nisan Referandumunun Türkiye Demokrasi tarihinde “meşruiyet” sorunu yaşayan bir seçim olarak yerini alacağını ifade eden meslek örgütleri “Siyasal iktidar 16 Nisan Referandumunun sonuçlarına dayanarak bu ülkeyi yönetemez. Zira Referandum sonuçları oylanan Anayasa metni ile ilgili toplumun bir konsensüs sağlamadığını göstermektedir. Bu nedenle 16 Nisan Referandumu iptal edilmelidir.” sözlerini kaydetti.

Basın açıklamasının tamamını okumak için tıklayınız.
18-04-2017, 00:00