ATO'da Temel Fotoğraf Bilgisi ve Kültürü Atölyesi


Ankara Tabip Odası ve Ka Fotoğraf Geliştirme Atölyesi işbirliği ile bir dizi fotoğraf atölyesi düzenlenecektir. İlk etapta, Atölye Danışmanı Fazlı Öztürk’ün rehberliğinde 24 Şubat Cuma günü Temel Fotoğraf Bilgisi ve Kültürü Atölyesi başlayacaktır.

Temel Fotoğraf Bilgisi ve Kültürü Atölyesi fotoğrafa yeni başlayanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir atölye. Bu yönüyle fotoğrafın tarihçesinden fotoğrafmakinesinin kullanımına, ışığın dilinden görüntü düzenlemeye kadar fotoğrafçının anlama, anlamlandırma ve anlatma yolculuğunda ihtiyaç duyacağı bilgileri hem teoride hem de pratikte farklı yöntemler uygulayarak hayata geçirir. Fotoğraf, gerçekliğin fotoğrafçı tarafından yorumlanması haliyse eğer; bu atölye, görece gerçekliğin fotoğraf makinesinin hangi dil öğeleriyle yaratıldığını ve farklı tercihlerin nasıl farklı sonuçları ortaya koyduğunu merak eden katılımcılar içindir.

10 hafta sürecek olan eğitim, 24 Şubat Cuma günü saat 18.00’da Ankara Tabip Odası'nda başlayacaktır. Toplamda 25 saat teorik eğitime ek olarak 1 gece çekimi ve 1 değerlendirme sonrası telafi çekimi dahil olmak üzere toplam 7 çekim uygulaması yapılacaktır.

Atölye bedeli 25 saat teorik ve çekim uygulamaları dahil 375 TL’dir.

Kursa Ankara Tabip Odası üyeleri kabul edilecek olup, kurs ücreti kayıt sırasında tahsil edilecektir.

Temel Fotoğraf Bilgisi ve Kültürü Atölye Programı’na başvuruda bulunmak için 4188700 numaralı telefondan (Dahili 5) Umut Evşen’le görüşebilirsiniz.

Temel Fotoğraf Bilgisi ve Kültürü Atölye Programı

1.Hafta :: Tanışma ve Atölye başlangıç anketi / Fotoğraf nedir, neyi anlatır? / Fotoğrafın tarihçesi

2.Hafta :: Fotoğraf makinelerinin sınıflandırılması / Objektifler (Teori ve atölyede uygulama) >> Çekim uygulama (Hafta sonu, Seğmenler Parkı)

3.Hafta :: Pozlama (Değişkenler Arası Bağlantı/Örtücü-Diyafram) (Teori ve atölyede uygulama) >> Çekim uygulama (Hafta sonu, Seğmenler Parkı)

4.Hafta :: Filmler ve Sensörler, ISO kavramı (Teori ve atölyede uygulama) >> Çekim uygulama (Hafta sonu, Kurtuluş Parkı)

5.Hafta :: Işıkölçer (Teori ve atölyede uygulama) >> Çekim uygulama (Hafta sonu, Ankara Kalesi)

6.Hafta :: Işık (Teori ve atölyede uygulama) >> Çekim uygulama (Hafta sonu, Gölbaşı)

7.Hafta :: Yardımcı ekipmanlar (Teori ve atölyede uygulama) >> Gece çekimi uygulama (Önceden kararlaştırılan bir günde, akşam Seğmenler Parkı)

8.Hafta :: Kompozisyon (Görüntü düzenleme) >> Hafta sonu olacak şekilde fotoğraf çekim gezisi

9.Hafta :: Etik ve telif hakları

10.Hafta :: Fotoğraf değerlendirmesi / Atölye bitiş anketi >> Çekim uygulama (Değerlendirme sonrası telafi çalışması Seğmenler Parkı)

Not: Çekim gün ve yerleri iklim koşullarına ve atölye sürecine göre değişkenlik gösterebilir. 25 saat teorik eğitime ek olarak 1 gece çekimi ve 1 değerlendirme sonrası telafi çekimi dahil olmak üzere toplam 7 çekim uygulaması yapılacaktır.
Makaleye Dön
9-02-2017, 00:00