"Tüm Baskı Uygulamalarına Karşı Biz Hayır Diyoruz"

Ankara Valiliği 10 Ocak günü yaptığı açıklamayla kent genelinde düzenlenecek her türlü eylem ve açıklamaya 30 gün süreyle yasak getirdi. Bu durumu protesto etmek ve bu tip baskıcı uygulamalara karşı çıkmak için Ankara Tabip Odası, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası basın toplantısı düzenledi.

Mülkiyeliler Birliği’nde 11 Ocak Çarşamba günü yapılan açıklamaya Ankara Tabip Odası adına Yönetim Kurulu üyesi Dr. Zafer Çelik katıldı.

“OHAL’e de, Ankara Valiliğinin Yasaklarına da Hayır” pankartı altında ASSMO Başkanı Ali Şahin tarafından okunan ortak açıklamada toplumun muhalif kesimlerinin susturulmaya çalışıldığına dikkat çekildi. Şahin açıklamada şunları kaydetti: “Ankara Valiliği’nin dün yayınladığı açıklama da bu baskı rejiminin getirisidir. Valilik terör saldırısı şüphesi adı altında temel hak ve özgürlüklerimizi bir kere daha kısıtlamıştır. Bu açıklamaya göre değil basın açıklaması yapmak, sokakta şarkı söylemek bile yasaklanmıştır. Bizler biliyoruz ki, Mecliste Anayasa görüşmeleri yapılırken, valiliğin böylesi bir yasak getirmesinin tek amacı, başkanlık sistemine yönelik toplumsal muhalefetin susturulması, tepkilerin engellenmesidir.”

OHAL’in bir an önce bitirilmesini talep eden Ali Şahin, “demokrasinin hem fiili hem de anayasal olarak ayaklar altına alınmasına karşı emek, meslek ve demokrasi güçleri olarak biz hayır diyoruz!” dedi.

Basın açıklamasının tamamını okumak için tıklayınız.
11-01-2017, 00:00