Dr. Aynur Dağdemir anısına “Şiddete Karşı Dayanışma” etkinliği düzenlendi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Ankara Kadın Platformu, Ankara Barosu ve çeşitli STK'lardan kadın temsilciler bir araya gelerek dayanışma mesajı verdi. Ankara Tabip Odası’nda 24 Kasım Cumartesi günü düzenlenen Dr. Aynur Dağdemir anısına “Şiddete Karşı Dayanışma” etkinliğine hukukçu ve siyasetçi Şenal Saruhan ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İpek Çeken konuşmacı olarak katıldı.

ATO Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu üyesi Dr. Filiz Ak tarafından okunan basın bildirisi ile başlayan toplantı, TTB önceki dönem Merkez Konseyi üyesi olan Dr. Deniz Erdoğdu'nun Dr. Aynur Dağdemir'in katlediliş sürecini ve sonrasındaki toplumsal ve örgütsel tepkileri anlatması ile devam etti.
Dr. Aynur Dağdemir anısına “Şiddete Karşı Dayanışma” etkinliği düzenlendi

Hukukçu ve siyasetçi Şenal Saruhan, Osmanlı'nın son dönemleri ve Cumhuriyet döneminin ilk yıllarından itibaren kadın örgütlenmesini anlatarak kendisinin de ÇHD başkanlığını yaptığı süreçteki kadın mücadelesinden deneyimlerini aktardı ve kadına şiddet davalarındaki hukuksuzluklardan örnekler verdi.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İpek Çeken ise kadın olarak konservatuar eğitim sürecinde, sonrasında ise kadın sanatçı olarak toplum içinde karşılaştığı tepkileri, zorlukları yaşamından örneklerle aktardı.

Toplantı, tüm kadın örgütlerinin birlikte mücadele etme dileği ve şiddete karşı durabilmek için yerel örgütlenmelerle şiddet gören kadının yanında yer alma ve kadına yönelik şiddetin kaynağı politikalara karşı çıkma kararı ile sona erdi.

26-11-2018, 00:00