Sağlıkta Şiddet Yasası için Beyaz Nöbet başladı

"Sağlıkta şiddet" yasasının çıkarılması talebiyle Kuğulu Park’ta beyaz nöbet başladı.

Türk Tabipleri Birliği’nin 2014 yılından beri TBMM’ye sunduğu ve gündeme alınmayan "Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı"nın yasalaşması için Ankara Tabip Odası’nın çağrısıyla 10 Ekim 2018 Perşembe günü Kuğulu Park’ta biraraya gelen hekimler beyaz nöbete başladı.

Sağlıkta Şiddet Yasası için Beyaz Nöbet başladı

Beyaz önlükleri ile nöbete katılan hekimler "Artık yeter! Sağlıkta şiddet yasası çıkarılsın" başlıklı bildirileri yurttaşlara dağıttı.

Beyaz nöbete; DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, DİSK Ankara Temsilcisi Tayfun Görgün, SES Ankara Eş Şube Başkanları Rona Temelli ve Hüsnü Yıldırım ile CHP Milletvekilleri Murat Emir, Servet Ünsal, Ali Şeker, HDP Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Rıdvan Turan, Semra Güzel ve Habip Eksik katılarak destek verdi.

Ankara Tabip Odası yönetimi eylemin amacını şu şekilde açıkladı; “Dr. Fikret Hacıosman’ın görevini yaparken, planlanmış biçimde, vahşice öldürülmesi hepimizde derin yaralar açtı. Bu olaydan sonra sessiz kalmak, tepki göstermemek kendi ölümümüze, yeni saldırılara onay vermektir. Hekimler olarak her an, her birimize yönelen, yönelebilecek olan bu saldırıları durdurma sorumluluğumuz var. Bu saldırıları biraz olsun azaltmak için uzun yıllardır uğraş verdiğimiz sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması hepimizin yükümlülüğüdür”

Beyaz nöbet, 18.00-20.00 saatleri arasında Kuğulu Park’ta sohbet, müzik, ikram ve çeşitli etkinlikler eşliğinde altı gün daha devam edecek.
11-10-2018, 00:00