Sivas Katliamının 25. Yılında anma etkinliği düzenlendi

Sivas Katliamının 25. Yılında Ankara Tabip Odası’nda anma etkinliği düzenlendi. Katliamda hayatını kaybedenler canlı tanıkların anlatımıyla, şiir ve türkülerle anıldı. Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Gül Bakır’ın açış konuşmasıyla başlayan etkinliğe çok sayıda hekim katıldı.

Sivas Katliamının 25. Yılında anma etkinliği düzenlendi

Anma gecesi, Dr. Serdar Koç’un Behçet Aysan ödülünü kazandığı “Temmuz Ayazı” şiirinin video klibinin izlenmesinin ardından katılımcı ve konukların anı, şiir ve türküleri ile devam etti. Dr. Haldun Soygür Behçet Aysan’ın şair ve ruh hekimliği kimlikleriyle ilgili yaşanmışlıklarını aktararak şiirlerinden okudu. Dr. Sabri Dokuzoğuz, ATO yönetiminde olduğu o dönem yaşanan toplumsal acının yanı sıra örgütsel acı özelinde de tören gününü aktardı.

Değerli konuk yazar/ şair ve katliamın canlı kurtulan tanığı olan Zerrin Taşpınar ise duygu yüklü bir anlatımla Sivas’ta yaşananları, öncesini, o günü, sonrasını ve mahkeme süreçlerini adeta yeniden yaşayarak anlatarak anma akşamının da ruhunu oluşturdu. Dr. Selma Güngör Behçet Aysan’la tanışıklarını ve anılarını anlattı. Pir Sultan Abdal Derneği saz ustaları ve Ayhan Doğan’ın türküleri ile devam eden anma gecesi; tüm ülkede toplumsal barışın egemen olması dilekleriyle sona erdi.
4-07-2018, 00:00