Salı Aktiviteleri’nde “Mitoloji ve Tıp” Başlıklı Sunum Gerçekleştirildi

Salı Aktiviteleri’nde bu hafta “Mitoloji ve Tıp” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sağlık Politikaları ve Kültür Sanat Komisyonlarınca 26 Kasım 2019 tarihinde Ankara Tabip Odası’nda düzenlenen etkinliğin konuşmacısı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten oldu.

Sağlık Politikaları Komisyonu üyesi Dr. Muharrem Baytemür’ün açış konuşmasının ardından Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Emel Bayrak Dr. Ali İhsan Ökten hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.

Dr. Ökten, sunumunda, Mısır ve Hint Kültürü'nden Eski Yunan ve Grekçe'ye uzanan yazılı tıp terimlerinin pek çoğunun mitolojiye, mitolojik figürlere dayandığını örneklerle dinleyicilere aktardı.

Kapsamlı mitolojik araştırmalarının sonucu olarak ortaya çıkan Mitoloji ve Tıp konulu kitabının da basım hazırlığında olduğunu bildirdi.
27-11-2019, 00:00