Salı Aktivitelerinde “Toplumsal Barış İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” Sunumu Gerçekleştirildi

Ankara Tabip Odası Salı aktiviteleri kapsamında 12 Kasım 2019 tarihinde “Toplumsal Barış için Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nuket Paksoy Erbaydar ve Adli Tıp Ana Bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aysun Balseven’in konuşmacı oldukları sunuma değişik meslek örgütleri ve öğrenci gruplarının da katılımı dikkat çekti.

Sunum başlangıcında Doç.Dr. Nuket Paksoy Erbaydar ve Prof. Dr. Aysun Balseven üniversitede birlikte yürüttükleri Toplumsal Cinsiyet ve Kadın çalışmaları hakkında bilgi aktararak bu kapsamda yürüttükleri Cinsel Taciz ve Saldırı karşısındaki tutumlara yönelik projenin açılımını yaptılar.

Ardından, Doç.Dr. Nuket Paksoy Erbaydar tarafından “Sağlık Çalışanları için toplumsal cinsiyet” başlıklı interaktif bir sunum yapıldı. Sağlık çalışanları için toplumsal cinsiyetin neden önemli olduğuna, toplumsal cinsiyet eşitliği ve hakkaniyetinin farkına, ülkemizde ve dünyada toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının tarihsel gelişimine ve toplumsal cinsiyete duyarlı hekimlik uygulamalarına değinilen sunum katılımcıların soruları ile devam etti.

Sunum sonunda katılımcılar, konu ile ilgili deneyimlerini paylaşırken, Hacettepe Üniversitesinde yürütülen çalışmalara katılım ve eğitimlerin yaygınlaştırılmasına ilişkin taleplerini de ilettiler.
13-11-2019, 00:00