Dr. Selçuk Mızraklı’nın Düzmece İddialarla Tutuklanmasını Kınıyoruz!

Meslektaşımız Selçuk Mızraklı 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1991-1996 yılları arasında Dicle Üniversitesi'nde genel cerrahi uzmanlığı eğitimini tamamlayarak 1996-2018 yılları arasında Diyarbakır'da genel cerrahi uzmanı olarak görev yapmış ve 2008-2010 yılları arasında Diyarbakır Tabip Odası Başkanlığı'nı yürütmüştür. Dr. Selçuk Mızraklı 31 Mart seçimlerinde halkın %63’lük çoğunluğunun oyunu alarak Diyarbakır Belediye Başkanı seçilmiştir.

Ağustos ayında İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınıp, yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, bir sabah baskını ile ters kelepçeli halde göz altına alınarak 22 Ekim günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Düzmece iddialara dayalı olduğu aşikar olan bu tutuklama ceza kanunlarında yer bulsa da toplum vicdanında yer bulamayacaktır!

Dr. Selçuk Mızraklı onurlu bir insan, adil bir yönetici, iyi bir hekim ve insan hakları savunucusudur. Halkın iradesinin Diyarbakır temsilcisidir. Kendisine yapılan zorbalık halkın iradesine yapılmıştır. Kararı kınıyor, dik duruşunu selamlıyor, adaletin bir an önce yerini bulmasını bekliyoruz. Kendisinin de ifadesi ile , olanlara “ baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz.”

Dr. Selçuk Mızraklı’nın yanındayız.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu
24-10-2019, 00:00