Salı Aktiviteleri'nde Bu Hafta CHP Mv. Gamze Taşcıer İle Gündeme Dair Sohbet Gerçekleştirildi

Ankara Tabip Odası Salı Aktiviteleri’nde bu hafta CHP Milletvekili Gamze Taşcıer yer aldı. Etkinlik, Ankara Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu’nun katkılarıyla 08 Ekim 2019 Salı günü düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Gülgün Kıran Mv. Gamze Taşcıer’e katılımlarından ve Ankara Tabip Odası etkinliklerine bugüne kadar vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ederek Mecliste Kadın Erkek Fırsat Eşitliği komisyonu üyesi olarak kadın hakları, kadına ve çocuğa şiddet, çocuk istismarı konusundaki çalışmalarına vurgu yaptı.

Gamze Taşcıer konuşmasında Meclis çalışmaları hakkında bilgi verdi. Her geçen gün artan kadın şiddeti, kadın ve çocuk cinayetleri ile ilgili olarak Meclise iyi hal ve tahrik indirimi yapılmaması konusunda kanun teklifi verdiğini hatırlattı ve Adalet Komisyonunda da konuyu gündeme getirdiğini ifade etti. Belediyelerle yapılacak ortak çalışmaların, sığınma evleri ve kreşler açılmasının önemine vurgu yaptığı konuşmasının devamında sağlık politikaları ile ilgili konulara ve aşı reddi konusundaki çalışmalarına değindi. Türkiye’nin gündemine dair yapılan söyleşide toplumsal cinsiyet eşitliğinden, adalet kavramına ve gündelik siyasetten sınır bölgemizdeki savaşa dair pek çok başlık konuşuldu ve tartışıldı. Katılımcıların da görüşlerini aktardığı etkinlik Mv. Gamze Taşcıer’e teşekkür plaketi takdim edilmesiyle sona erdi.
9-10-2019, 00:00