“Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” Film Gösterimi ve Nezih Ünen'le Söyleşi Gerçekleştirildi

Ankara Tabip Odası 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” film gösterimi ve Yönetmeni Nezih Ünen ile söyleşi gerçekleştirildi.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 13 Mart Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe sanatsever sağlık çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Anadolu’nun Kayıp Şarkıları filminin izlenmesinin ardından izleyiciler, Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Vedat Bulut’un moderatörlüğünde Yönetmen Nezih Ünen’e sorularını yöneltirken, kendisi de filmin hikayesini sağlık çalışanlarıyla paylaştı. Antik kültürleri, imparatorlukları, mitolojileri ve yaşanmış görkemiyle dünyada eşi benzeri olmayan Anadolu'nun 10 bin yılı aşan müzikal geçmişini ve zengin kültürünü “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” ile gözler önüne seren Nezih Ünen’e sağlık çalışanları tebriklerini ilettiler.

Anadolu’nun Kayıp Şarkıları Nezih Ünen’le birlikte görkemli bir geçmişten günümüze kalan şarkı, dans ve ritüellerin ölümsüzleştirildiği bir yapım. 8 yıl süren bir emeğin ürünü olan sinema projesi 2010 yılında izleyiciyle buluştu. Anadolu halkının kendi mekanında ve provasız kaydedilen otantik performansları, 20 benzersiz şarkı halinde yeniden düzenlenirken bazıları ise orijinal halinde bırakıldı.
13-03-2019, 00:00