"Sanat Tarihi Yürüyüş Rotası: Ankara" Gezisi Düzenlendi

Ankara Tabip Odası ve Sanat Tarihi Platformu işbirliğinde "Sanat Tarihi Yürüyüş Rotası: Ankara" gezisi düzenlendi. 01 Kasım 2020 Pazar günü gezi için biraraya gelen hekimlere Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Gülseren Çeliksöz ve Dr. Ümit Yaşar Öztoprak da eşlik etti.

Ankara’nın farklı medeniyetlerine ait eserler sanat tarihi uzmanı eşliğinde yerinde incelendi. İki bin yıl öncesinden bugüne tarihin izlerinin takip edildiği gezinin güzergahları şu şekilde oldu;

Atatürk Heykeli (Ulus'taki), Taşhan, Sümerbank, İşbankası binası, Eski Maliye Bakanlığı binası, Julianus Sütunu, Augustus Tapınağı, Hacı Bayramı Veli Cami, Roma Tiyatrosu, Ankara Kalesi, Alaaddin Cami, Ahi Şerafeddin Cami ve Türbesi, Cenab-ı Ahmet Paşa Cami, Hamamönü, Karacebey Cami ve Hamamı, Yahudi Mahallesi ve Sinagogu.

Yoğun ilgi gören sanat tarihi gezisi önümüzdeki dönemde de devam edecek.

2-11-2020, 00:00