Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Yaşanan Şiddet Olayının Takipçisiyiz

yaşanan şiddet olayının takipçisiyiz
Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 21 Eylül 2020 tarihinde hastaneye kaldırılan hastanın hayatını kaybetmesi üzerine, hasta yakınları sağlık emekçilerine saldırmış, doktorlar ve hastane çalışanları barikat kurmak zorunda kalmıştı.Kamuoyunda büyük tepki toplayan olay sonrasında Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası yetkilileri hastane çalışanlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştu.Ankara Valiliği, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya dair sorumlular hakkında adli tahkikat başlatıldığını duyurmuştu.Hastane içerisinde sözlü ve fiziksel şiddet eyleminde bulunan 5 kişiye 8 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.İddianamede şüphelilerin sağlıkçılara “Açın kapıyı, sizi öldürürüz, kardeşimizi yaşatmadınız, biz de sizi yaşatmayız” diye tehdit ettiği bildirildi.

Ankara Tabip Odası olarak yaşanan şiddet olayının takipçisi olacağız.
19-10-2020, 00:00