Ankara Tabip Odası Seçimlerini Çağdaş Hekimler Kazandı

Ankara Tabip Odası’nın pandemi koşulları nedeniyle ertelenen Olağan Seçimli Genel Kurulu ve oy kullanma işlemleri gerekli pandemi önlemleri alınarak 15-16 Ağustos 2020 tarihlerinde yapıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi (AÜTF) Morfoloji Binası Abdülkadir Noyan Konferans Salonunda yapılan Genel Kurul’da Covid 19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçileri unutulmadı. Salonun koltuklarına pandemi sürecinde kaybettiğimiz hekim ve sağlık emekçilerinin fotoğrafları asıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divanın belirlenmesine geçildi. “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” denilerek seçilen heyette kadın hekimler yer aldı. Başkanlığını Dr Selma Güngör'ün yaptığı divanda yer alan diğer isimler Dr. Gözde Çeliksöz, Dr. Cansu Gazioğlu ve Dr.Buket Gülhan oldu.

Genel Kurul Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vedat Bulut’un konuşması ile başladı.

Ardından TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Sinan Adıyaman’ın konuşması ile devam etti.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gülgün Kıran Mali Durum Raporunu, Dr.Mine Coşkun Denetleme Kurulu Raporunu aktardı.

Ankara Tabip Odası seçimleri 16 Ağustos Pazar günü AÜTF Morfoloji Kafeteryasında yapıldı. Tek listenin girdiği seçimlerde Çağdaş Hekimler grubu yönetimi aldı. Tüm seçili kurulları ve TTB delegasyonunu kazanan Çağdaş Hekimler oldu.

Muharrem Baytemür

Gülseren Çeliksöz