"KADIN DAYANIŞMASINI BÜYÜTTÜĞÜMÜZ GÜN...8 MART"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir araya gelen Ankara Tabip Odası üyesi kadın hekimler ve tıp fakültesi öğrencileri sağlık alanındaki kadın sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştular.

Ankara Tabip Odası'ndaki toplantının ardından birlikte pankart hazırlayarak saat 14.00’de Kolej’de başlayıp Sakarya’da son bulan Ankara Kadın Platformu Kadın Yürüyüşüne katıldılar.

Cinsiyetçiliğe, Savaşa, Sömürüye, Erkek Egemenliğine ve şiddetine, Homofobiye, Transfobiye, Tacize, Tecavüze, Kadın Cinayetlerine Hep Birlikte Hayır Diyen kadın hekimler, mesleki sorunlarını dile getiren pankartlar taşıdılar.

ANKARA TABİP ODASI KADIN HEKİMLİK VE KADIN SAĞLIĞI KOMİSYONU olarak, kadın dayanışması ile mücadelemizi büyüttüğümüzün, mevcut eşitsizlik düzenini değişterecek umudu, direnci ve gücü taşıdığımızın bilincinde olarak bu 8 Mart’ta da bir kez daha kararlılıkla mücadelemize devam edeceğimizi hatırlatıyoruz.
Yaşasın feminizm, yaşasın mücadelemiz!
9-03-2020, 00:00