Salı aktivitelerinde “Koronavirüs: Neler Oluyor?” sunumu gerçekleştirildi

Ankara Tabip Odası Salı Aktiviteleri kapsamında bu hafta Prof. Dr. Özlem Kurt Azap’ın katılımı eşliğinde “Koronavirüs: Neler Oluyor?” başlıklı sunuş gerçekleştirildi.

4 Şubat 2020 Salı günü Ankara Tabip Odası’nda (ATO) düzenlenen etkinlikte dünya ve ülke gündeminde yerini alan Koronavirüs’ün (2019-nCoV) ortaya çıkışı, belirtileri, hastalığın seyri ve tedavi süreci hakkında bilgiler aktarıldı.

Koronavirüs’ün SARS, MERS gibi diğer salgın hastalıklardan farklılaşan özelliklerini belirten Prof. Dr. Azap, bilimsel kurumların araştırmalara göre virüsün nasıl bulaştığı, nasıl korunulması gerekildiği ve sağlık çalışanlarının 2019-nCoV riskli hastalarla karşılaştıklarında neler yapması gerektiği dair bilgiler verdi.

Prof. Dr. Azap konuşmasında sosyal medyada ve basında çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesinin, Türkiye’nin risk altın olmadığının ve panik yapılmaması gerekildiğinin altını çizdi. Koronavirüs’ün solunum yoluyla geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Azap, korunmak için kişisel temizlik ve hijyenin önemli olduğunu belirtti.

Soru ve cevap kısmı ile tamamlanan sunuştan sonra ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gül Bakır tarafından Prof. Dr. ÖzlemKurt Azap’a teşekkür plaketi takdim edildi.
5-02-2020, 00:00