ATO Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Törenine Katıldı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni 06 Eylül 2021 Pazartesi günü düzenlendi. Tıp Eğitim Programlarından mezun olarak dereceye giren öğrencilere Ankara Tabip Odası tarafından mezuniyet ödülleri verildi.

Ankara Tabip Odası adına törene katılan Genel Sekreter Dr. Muharrem Baytemür yeni mezun hekimleri tebrik ederek konuşmasına başladı. Hekimliğin bir meslek olmanın ötesinde evrensel bir disiplin olduğunu belirten Dr. Baytemür “Uygulaması da evrensel değerler çerçevesinde yapılmalıdır. Bu değerleri öğrencilik yıllarınızda sizleri yetiştiren kıymetli hocalarınızdan aldığınızı düşünüyorum. Dünya Tabipler Birliği Cenevre Hekimlik Andı’na bağlı kalacağınıza inanıyorum” dedi.

Daha yaşanır bir tıp ve sağlık ortamını hep birlikte yaratmalıyız diyen Dr. Muharrem Baytemür konuşmasını 90 yaşına kadar üniversitede hocalık yapan, Boğaziçi’nde direnen öğretim üyelerine destek veren, bu ay 100. Yaş gününü kutlayacak olan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın gençlere yönelik dileğiyle sona erdirdi: “100 yaşında olacağım. Bu ülke daha güzel günleri hak ediyor. Sizler gençsiniz, ülkemizden ümidinizi kesmeyin, dayanın bilimle”
7-09-2021, 00:00