Tüm Engellemelere Rağmen “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz”

İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Ankara Kampanya Grubu’nun çağrısıyla Sakarya Caddesi’nde buluşan kadın örgütleri “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” sloganıyla 19 Haziran günü İstanbul'da düzenlenecek mitinge çağrı yapmak için toplanmak istedi.

Açıklamaya, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Dr. Deniz Erdoğdu, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Ayşe Uğurlu, Dr. Laleş Tunç ile Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu'ndan Dr. Güleser Karakoç, Dr. Benan Koyuncu, Dr. Gül Bakır ve Ankara Tıp Öğrenci Kolu'ndan Dr. Şirvan Çeliker katıldı.

Ziya Gökalp Caddesi'nde yürüyüşe geçen eylemciler Sakarya Caddesi girişinde polis engeliyle karşılaştı. Polisin biber gazlı saldırısı sonucu bazı eylemciler baygınlık geçirirken, orantısız şiddetin kullanıldığı eylemde 18 kadın tehdit ve hakaretlerle darp edilerek gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar ifade işlemleri için karakola götürülürken, Sakarya Caddesi'ne tekrar bir araya gelen kadınlar polis saldırısına tepki gösterdi.

Polisin engellemesi nedeniyle kadın hekimlerin erkek şiddeti sonucu öldürülen meslektaşı Dr. Zeynep Öğredici için düzenlemek istediği anma programı da gerçekleştirilemedi. Kadınlar gözaltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından gece yarısına doğru serbest bırakıldı.
17-06-2021, 00:00