"Aşı İnsanlığın Ortak Kazanımıdır"

"AŞI İNSANLIĞIN ORTAK KAZANIMIDIR"

Tarihteki ilk başarılı aşılama olan Çiçek aşısından günümüz gen teknolojisine toplumu aşı ile öldürücü ve sakat bırakıcı hastalıklardan koruma fikri insanlığın ortak kazanımıdır.

AŞI CANDIR HAYAT KURTARIR

Genişletilmiş bağışıklama programı ile çocuklarımız Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak, Menenjit, Verem, Çocuk Felci, Hepatit-A, Hepatit-B ve Zatürre hastalıklarından korunur, toplumda da bu hastalıkların enfeksiyon oluşturmasına engel olunur.

AŞI DAYANIŞMADIR

Aşı ölümcül ve sakat bırakıcı enfeksiyon hastalıklarından aşılanan kişileri bireysel olarak korumakla birlikte bulaşı da azaltarak toplumu bu hastalıklardan korur. Aşı bir dayatma değil aksine dayanışmadır.

COVID-19 ANCAK HIZLI VE ETKİLİ AŞILAMA İLE KONTROL ALTINA ALINABİLİR

Çiçek hastalığı etkili bir aşılama ile dünya üzerinden kaldırılmış olan ilk enfeksiyon hastalığıdır. Benzer şekilde Covid-19 da hızlı ve etkili aşılama ile kontrol altına alınabilir. Sağlık Bakanlığı tarafından tüm yaş gruplarına hızla ve çeşitli aşı sağlanmalıdır.

GÜNEŞİ PATENTLEYEBİLİR MİSİNİZ? AŞI PATENTLERİ ASKIYA ALINMALIDIR

"Güneşi patentleyebilir misiniz?" diyen Çocuk Felci aşısı mucitlerinden Dr. Salk, aşısının patentini insanlığa adamıştı.Covid-19 aşı çalışmaları başlangıçta devlet fonlarından karşılanmış olmasına rağmen büyük ilaç şirketlerince aşı patent koruması altındadır. Pandemi ile mücadele ancak küresel bir mücadele ile başarılı olabilir. Bu nedenle aşı patentleri askıya alınmalıdır.

Ankara Tabip Odası
3-05-2021, 00:00