“Düş Gezileri” Başlıyor

Ankara Tabip Odası Kültür Sanat Komisyonu’nun katkılarıyla çevrim içi gerçekleştirilecek olan “Düş Gezileri” başlıyor. Pandemi nedeniyle kısıtlanan hayatımıza bir renk katacağını düşündüğümüz e-turların ilk durağı Hasankeyf olacak.

Ankara Tabip Odası üyelerinin TC kimlik numaralarıyla, ücretsiz olarak kayıt olabileceği Düş Gezileri konusunda uzman rehber ve danışmanlar tarafından sunulacak.

Hasankeyf, Mezopotamya’da tarih öncesi dönemde (M.Ö.800 000- 3500) yerleşim olduğu arkeolojik verilerle kanıtlanmıştır. Düş gezisi E turumuzu, Asur medeniyetinden çok çok önce Prehistorik dönemde yaşamın başladığı Mezopatamya’nın beşiğine yapacağız. Üstelik yakın zamanda sular altında kalmış bir medeniyet. Mezopotamya bölgesinin konumu ve medeniyetin, yaşam izleri süreceğimiz bu Düş gezimizde; Artuklular’dan günümüze ayakta kalan Ulu Camii, Hasankeyf Sarayı/Kalesi, Hasankeyf Köprüsü, Zeynel Bey Kümbeti, İmam Abdullah Zaviyesi, Sultan Süleyman Camii, El Rızk Camii dinleyeceğimiz yerler arasında.

Geçmişten günümüze devam eden Dicle nehrinin dinginliğinden, tarihi yapılara uzanan bu serüvene sizleri bekliyoruz.

Kayıt için ato@ato.org.tr e-posta adresine isim-soyad, tc no ve iletişim bilgilerinizi iletmenizi rica ederiz.
28-01-2021, 00:00