"Muayenehane Hekimlerinin Serbest çalışma Hakkı Engellenemez" Başlıklı Çevrim içi Toplantı Yapıldı

Muayenehane hekimlerinin faaliyetlerini büyük ölçüde kısıtlayan yönetmelikle ilgili sürece ve yapılabileceklere dair Ankara Tabip Odası tarafından çevrim içi toplantı yapıldı.

13 Aralık 2022 Salı günü yapılan toplantıya ATO Hukuk Bürosu Avukatı Ayşegül Bulut, ATO Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, Genel Sekreter Dr. Mine Coşkun, Yönetim Kurulu üyesi Dr. Alpertan Açar ve çok sayıda hekim katıldı.

6 Ekim 2022 tarihinde yayımlanan yönetmelik ile, muayenehane hekimlerinin tanı ve tedavi amacı ile hastalarını özel hastanelere ve tıp merkezlerine yatırmaları, ameliyat ve girişimsel işlem yapmaları neredeyse imkansız hale getirilmişti. Yönetmelik, Türkiye genelinde 7 bin, Ankara’da ise bin beş yüz hekimi ilgilendiriyor. Hekimlerden yalnızca beş yüzünün sözleşme yapabileceği ön görülüyor. Bu nedenle, hekimlerin serbest çalışma hakkını, hastaların da doktor seçme hakkını kısıtlayan bu yönetmeliğe karşı Türk Tabipleri Birliği ve Uzmanlık Dernekleri tarafından hukuki girişimler başlatılarak konu yargıya taşınmış, ATO Hukuk Bürosu da başvuruda bulunan hekimler adına dava açmış ve yönetmeliklerin yürütmesinin durdurulmasını talep etmiştir.

Çevrim içi toplantıda muayenehane hekimlerinin çalışmasını kısıtlayan yönetmelikle ilgili bu süreç aktarılarak, hekimlerin soruları ve katkıları ile değerlendirmeler yapıldı.
13-12-2022, 19:00