“Yoksulluk ve Sağlık, Ne Yapmalı” Başlıklı Panel Düzenlendi

Ankara Tabip Odası (ATO) Halk Sağlığı Komisyonu tarafından Makine Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi’nde 17 Mayıs 2022 Salı günü “Yoksulluk ve Sağlık, Ne Yapmalı” başlıklı bir panel düzenlendi.

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ebru Voyvoda ve ATO Halk Sağlığı Komisyonu üyesi Dr. Ebru Basa’nın konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü ATO Başkanı Dr. Muharrem Baytemür yürüttü.

Prof. Voyvoda, Türkiye ekonomisi için büyüme ve bölüşüm göstergeleri başlığı altında yaptığı sunumla ülkenin ekonomik durumunu ortaya koydu.

Hacer Foggo Türkiye’de derin yoksulluk içinde yaşayan yetişkin ve çocukların kalıcı yoksulluğa evrilmesini deneyimleriyle birlikte aktardı.

Dr. Ebru Basa eşitsizlikle birlikte ortaya çıkan yoksulluğu halk sağlığı üzerinden değerlendirdi.

Panelin sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri ATO Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, ATO Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun ve ATO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Asuman Doğan tarafından takdim edildi.
18-05-2022, 08:41