ATO'dan İl Sağlık Müdürlüğü'ne "Askeri Öğrenci ve Polis Adaylarının Muayeneleri Sebebiyle Karmaşa Yaşanıyor"

Ankara Tabip Odası birçok kamu hastanesinde Askeri Öğrenci ve Polis Adaylarının muayeneleri sebebiyle yaşanan karmaşaya ilişkin Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’ne resmi yazı iletti.

Resmi yazıda, Askeri Hastanelerin işlevinin değiştirilmesi nedeni ile Kamu Hastaneleri tarafından yürütülen muayenelerin; hekimlere bu konuda yeterli eğitimin verilmemiş olması ve aynı anda çok sayıda Askeri Öğrenci ve Polis Adayının kabul edilmesi sebebiyle hastanelerde yoğunluğa yol açtığı belirtildi.

Ankara Tabip Odası, İl Sağlık Müdürlüğü’nden Askeri Öğrenci ve Polis Adaylarının muayenelerinin daha iyi planlanması, hekimlere eğitim verilmesi, duruma özel sağlık kurullarının düzenlenmesi, bu hekimlerin icaplarının, MHRS randevularının, konsültasyonlarının kapatılması, Pandemi koşullarına uygun düzenlemeler yapılmasını talep etti.
29-07-2022, 11:30