Çocuk Sağlığı ve Gıda Güvenliği Paneli Düzenlendi


Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu ve Halk Sağlığı Komisyonu tarafından düzenlenen "Çocuk Sağlığı ve Gıda Güvenliği" paneli 19 Ekim 2022 tarihinde ATO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Halk Sağlığı Komisyonu adına Dr. Ebru Basa’nın moderatör olduğu panele konuşmacı olarak gıda mühendisi Dr. Bülent Şık katıldı.

Açılışı yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, ekonomik kriz ve enflasyonun gıda fiyatlarında artışa yol açtığını, bu durumun en çok çocukların beslenmesini olumsuz etkilediğini, sağlıklı beslenmenin çocuklar ve tüm yurttaşlar için bir hak olduğunu söyledi.

Dr. Ebru Basa, çocuklarda yetersiz ve sağlıksız beslenmenin sonuçlarının çeşitli raporlarla ortaya koyulduğunu, obezite, bodurluk, malnütrisyon, zeka gelişiminde gerilik olmak üzere çeşitli hastalıklara ve sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti.

Dr. Bülent Şık, son yıllarda gıda güvenliği üzerine çalışmaların arttığını, çocukların sağlıklı beslenmesiyle ilgili planlamanın gıda güvenliğiyle ilgili sorunları büyük ölçüde azaltacağını, zehirli kimyasalların yoğun olarak kullanıldığı endüstriyel tarım yerine agro-ekolojik tarıma yönelmek gerektiğini belirtti. İleriki yaşlarda hastalıklara da yol açan, çocukların beslenmesiyle ilgili sorunların çözülmesi için besin ürünlerinde şeker ve diğer katkı maddelerinin kullanılmasının azaltılmalı diyen Dr. Şık, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde merkezi bir öğün politikasının sağlanması gerektiğini kaydetti.
Makaleye Dön
20-10-2022, 16:03