Türkiye’de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu Yapıldı

6331 Sayılı Yasanın 10. Yılında Türkiye’de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu Yapıldı.

“6331 Sayılı Yasanın 10. Yılında Türkiye’de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu”; Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından 11-12 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara’da, İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’nda yapıldı.

Düzenleme Kurulu adına Dr. Metehan Akbulut, Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, TDB II. Başkanı Dt. Burak Saran, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB II. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten sempozyumun açılış konuşmalarını yaptı. Ökten, konuşmasında tutuklu TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın mesajını da okudu.

İki gün boyunca “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinin Ekonomi Politiği”, “İşçi Sağlığı ve Güvenliğinde Yaşanan Sorunlar ve Nedenleri”, “Salgınlar Çağında İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği”, “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Alanının Gündem ve Mücadele Alanları”, “İşçi Sağlığı ve Güvenliğinde Nasıl Bir Mücadele?” başlıklı oturumlarda alanında uzmanlardan oluşan 25 kişi konuştu. Oturumların sonlarında salonun katılımıyla birlikte tartışmalar yürütüldü. Son olarak “Nasıl Bir İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sistemi/Modeli” başlıklı bir forum ile yürütülecek mücadele ele alındı.

Tevik Güneş'in "Türkiye'de Birikim Rejimi ve İSİG" başlıklı sunumu için tıklayın.

Deniz İpek'in "İşçi Sağlığı ve Güvenliği Alanının Piyasalaşması ve OSGB'ler" başlıklı sunumu için tıklayın.

Aytekin Taşdemir'in "İş Güvenliği Uzmanlarının Çalışma Koşulları ve İş Güvencesi" başlıklı sunumu için tıklayın.

Dr. Celal Mestçioğlu'nun "İşyeri Hekimleri ve Çalışma Koşulları ve İş Güvencesi" başlıklı sunumu için tıklayın.

Dr. Özgür Bilek'in "Kamuda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Hizmetleri" başlıklı sunumu için tıklayın.

Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz'un "Kapitalizm/Pandemi/İklim/Krizler İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Neleri Değiştirdi? Gelecekte Bizleri Neler Bekliyor?"başlıklı sunumu için tıklayın.

Dr. Vahide Bilir'in "Pandeminin Yükü Kadınların Omuzlarında"başlıklı sunumu için tıklayın.

Eylem Kara Eroğlu'nun "Pandemide Sağlık Emekçileri"başlıklı sunumu için tıklayın.

Dr. Ahmet Tellioğlu'nun "Meslek Hastalıkları"başlıklı sunumu için tıklayın.

Beste Ardıç Arslan'ın "İş Kazaları, Yaralanmalar, Ölümler"başlıklı sunumu için tıklayın.

Aslı Odman'ın "Çevre/Halk/İşçi Sağlığı Zinciri"başlıklı sunumu için tıklayın.

Prof. Dr. Mehmet Zencir'in "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinde Sendikalar/Meslek Örgütleri/Dernekler/Siyasal Örgütler"başlıklı sunumu için tıklayın.
15-11-2022, 16:26