Simurg Film Gösterimi ve Yönetmeni Ruhi Karadağ ile Söyleşi Düzenlendi

Ankara Tabip Odası’nda Simurg film gösterimi ve ardından yönetmeni Ruhi Karadağ ile söyleşi düzenlendi.

Ankara Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi tarafından 27 Aralık 2022 Salı günü düzenlenen etkinliğe çok sayıda hekim ve insan hakkı savunucuları katıldı.

Filmin izlenmesinin ardından ATO İnsan Hakları Komisyonu üyesi Dr. Ayşe Uğurlu’nun moderatörlüğünde yönetmenle söyleşi yapıldı.

Yönetmen Ruhi Karadağ, 1996 yılında F tipi cezaevlerine karşı başlatılan ölüm oruçlarına katılan altı Wernicke Korsakoff hastasının gözünden, 19 Aralık 2000 ‘Hayata Dönüş’ operasyonunu anlatan Simurg filmi hakkında görüşlerini paylaşarak katılımcıların sorularını cevapladı.

Söyleşide, günümüzdeki hasta tutukluların sağlık hakkının önemine değinilerek sağlık hakkının en temel insan hakkı olduğu ve tedaviye erişimin önündeki engellerin kaldırılarak tahliye edilmeleri gerektiği vurgulandı.
28-12-2022, 16:53