Dayanışma Yaşatır!

Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası Ankara Tabip Odası olarak yardım malzemelerini, medikal ürünleri ve ilaçları Oda aktivistlerimizin, tıp öğencilerinin, gönüllü kurum ve kişilerin bağış ve yardımlarıyla bölgeye en kısa sürede ulaştırdık.
Malatya Tabip Odası’na sağlık hizmetlerinde ve koordinasyonunda kullanılmak üzere konteyner, bölgede hizmet vermek üzere de mobil sağlık aracı ulaştırdık.
Deprem bölgelerinden Ankara’ya gelen depremzedeler için bir koordinasyon oluşturduk ve evlerini açan gönüllülere ihtiyacı olan kişileri yönlendirdik. Yoğun talep sonrası çeşitli otellere Odamız tarafından depremden etkilenen meslektaşlarımız ve aileleri yerleştirildi.
Deprem bölgelerinden Ankara'ya gelen kişilere yönelik psikososyal çalışmaların planlanması ve uygulanması amacıyla kurulan Psikososyal Dayanışma Ağı'na Ankara Tabip Odası olarak katılım sağladık.
14 milyona yakın yurttaşımızın yaşamını derinden etkileyen bu felaketin etkilerinin uzun süreceğini biliyoruz. Daha organize bir çalışma yürütmek adına Ankara meslek birlikleri ve Ankara Deprem Dayanışma Platformuyla koordineli olarak çalışmaya devam ediyoruz.
Yardımlarımızın sürekliliği için üyelerimizin desteğini bekliyoruz.
Dayanışma yaşatır!

Dayanışma Yaşatır!