"Yaralarım Aşktandır" Tiyatro Oyunu 27 Mart'ta

6 Şubat 2023 tarihinde, ülkemiz tarihinin en büyük deprem felaketi gerçekleşmiş, Kahramanmaraş merkezli deprem sonucunda binlerce yurttaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce yurttaşımız yaralanmış ve deprem bölgesiyle birlikte ülkemizde hayat durmuştur. Bu süreçte Odamızın 14 Mart Tıp Haftası etkinliklerinin bir kısmı iptal edilmiş, bir kısmı da ertelenmiştir.
Bu bağlamda, 14 Mart etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Nazan Kesal’ın “Yaralarım Aşktandır” tiyatro oyunu depremzede sağlık çalışanları ve Ankara’da eğitim gören tıp öğrencileri yararına sahnelenecektir. Tiyatrodan elde edilecek gelir dayanışma amacıyla kullanılacaktır.
“Yaralarım Aşktandır” isimli oyun Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda 27 Mart 2023 Pazartesi günü saat 20.30’da başlayacaktır.
Bilet ücretleri öğrenci 150 TL, tam 200 TL olarak belirlenmiştir.

Bilet ücretinizi aşağıda bilgileri bulunan hesaba yatırabilirsiniz.
ANKARA TABİP ODASI HESAP BİLGİLERİ
TR75 0004 6003 5488 8000 1801 34

Tiyatro salonundaki yerinizi 4188700 numaralı (dahili no 118) telefondan Umut Evşen’le görüşerek ayırtıp, biletinizi Odamızdan temin edebilirsiniz.
“Dayanışma Yaşatır”

Yaralarım Aşktandır;
Toprağa emanet edilmeyi bekleyen bir kadın kendi arafında ömrünün şiirini yazıyor. Furuğ Ferruhzad anlatıyor…
Dans ediyor, aşık oluyor, doğuruyor, boşanıyor, evladından ayrılıyor, hor görülüyor, kalbi kırılıyor.
Anlatılan, aynı iklimde açıp solan hepimizin hikayesi; baskı altında yaşayanların, hep eksik bulunanların ve her şeye rağmen yaşamaya devam edip sözünü esirgemeyenlerin. Furuğ hepimize cesaret vermeye, “korkma” demeye geliyor.
Ölüsüne bile tahammül edilemeyen, cenazesi bekletilen “aykırı bir kadın” aklınızdan çıkmayacak sözler fısıldamak üzere sahne alıyor.
[i][/i]
6-03-2023, 12:43