Çiğdem Toker'le Söyleşi ve İmza Günü

Ankara Tabip Odası’nda 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında gazeteci yazar Çiğdem Toker ile söyleşi ve son kitabının imza günü düzenlendi. 15 Mart 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilen etkinliğe hekimler yoğun ilgi gösterdi.

ATO Başkanı Dr. Muharrem Baytemür deprem nedeniyle 14 Mart Tıp Haftası etkinliklerinin bir kısmının iptal edildiğini bir kısmının da ertelendiğini belirtti. Çiğdem Toker’in çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini söyleyen Dr. Baytemür kendisine ve katılımcılara teşekkür etti.

Söyleşinin moderatörlüğünü yürüten Hastanemi Açın Platformu sözcüsü Dr. Bayazıt İlhan Çiğdem Toker’i tanıtarak sözlerine başladı. Çiğdem Toker’in “Şehir hastaneleri milletin cebinden- Kamu özel işbirliği” kitabı üzerinden bir söyleşi gerçekleştireceklerini belirten Dr. Bayazıt İlhan şehir hastanelerinin yarattığı sorunlara dair yaptıkları çalışmalar için ATO’ya da teşekkür etti.

Çiğdem Toker “Ankara Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği gibi meslek örgütlerinin çabaları olmasaydı belki bu kitap da ortaya çıkmazdı” diyerek sözlerine başladı. 2043 yılına kadar şehir hastanelerinin borçluluğunun devam edeceğini söyleyen Toker “Mücadele ederken gençleri odağımıza alıyoruz. Onların geleceğini düşünüyoruz” dedi. 2023 bütçesinde şehir hastaneleri için 46.7 milyonluk bir pay ayrıldığını söyleyen Çiğdem Toker “Milletin cebinden beş kuruş çıkmayacak dediler ancak çıkan para tahayyül edilemeyecek kadar büyük” diye konuştu.
Depremde yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi’nin web sitesinde yer alan 2014 yılındaki bir sunuma dikkat çeken Çiğdem Toker “O sunum orada duruyor ve sonunda depreme dayanıklı olmadığını belirten bir rapor var. 50 kere o hastane yeniden yapılabilirdi ve o insanlar şu anda hayatta olabilirdi. Vatandaş olarak çok daha fazla hesap sormamız gereken bir dönemdeyiz.” dedi.

Çiğdem Toker söyleşinin sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak “Şehir hastaneleri milletin cebinden- Kamu özel işbirliği” isimli son kitabını tıp öğrencileri ve hekimler için imzaladı.

ATO Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun Çiğdem Toker’e davetlerine katıldığı için teşekkür edip Ankara Tabip Odası’nın gelirini depremzede tıp öğrencileri yararına kullanacağı Nazan Kesal’ın “Yaralarım Aşktandır” oyunun biletlerini takdim etti.

Söyleşinin tamamını izlemek için tıklayınız.

16-03-2023, 11:54