ATO'nun Deprem Dayanışması Sürüyor

Ankara Tabip Odası deprem bölgesinde sağlık hizmeti koordinasyonunda kullanılmak üzere iki konteyner götürdü. Konteynerlardan biri binaları hasar gören ve kullanılamaz durumda olan Malatya Tabip Odası’na oda faaliyetlerini yürütmek üzere teslim edilirken, diğeri de Türk Tabipleri Birliği Olağandışı Durumlarda sağlık hizmeti kolunun çalışmaları için Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesine yerleştirildi.

21 Mart 2023 tarihinde Malatya’ya yapılan ziyareti ATO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Asuman Doğan gerçekleştirdi. Malatya Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Safa Burak Kıyat Dr. Asuman Doğan nezdinde kendileriyle dayanışma içinde olan Ankara Tabip Odası’na teşekkürlerini iletti.
Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görev yapan hekimleri de ziyaret eden Dr. Asuman Doğan geçmiş olsun dileklerini iletip sorunları hakkında bilgi aldı. Hastanede görev yapan hekimler maaşlarından performans ve teşvik kesintisi yapıldığını ancak en büyük ihtiyaçlarının barınma olduğunu vurguladı.
11 hekimin 1 konteynerda kaldığını belirten çalışanlar depremin üstünden yaklaşık 45 gün geçmesine rağmen konaklama için hala bir çözüm bulunmamasını eleştirdi.

23-03-2023, 11:41