Dr. Nevzat Eren Sempozyumu-20 "Deprem ve Halk Sağlığı" Başlığıyla Düzenlendi

Dr. Nevzat Eren Ulusal Halk Sağlığı Sempozyumu’nun yirmincisi Ankara Tabip Odası’nın (ATO) ev sahipliğinde düzenlendi.

25 Mart 2023 Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliğin konusu Deprem ve Halk Sağlığı oldu. Açılış konuşmaları ATO Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, ATO Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun ve Eren ailesi adına Gönül Hatay Eren tarafından yapıldı.

Moderatörlüğünü Dr. Ebru Basa’nın yürüttüğü sempozyumun ilk oturumu “Bir Halk Sağlıkçı: Dr. Nevzat Eren” oldu.

Konuşmacılar Dr. Şevkat Bahar Özvarış ve Dr. Ayşe Akın, Dr. Nevzat Eren’le yaptıkları halk sağlığı çalışmalarını ve Nevzat hocanın halk sağlığına yaptıkları katkıları aktardılar.

Dr. Hasan Barış Ilgaz, deprem sonrası alanda kurdukları reviri ve çalışmalarını görseller ve videolarla birlikte paylaştı.

Depremin yol açtığı çevresel sağlık sorunlarına dair sunumu Dr. Ahmet Soysal yaptı.

Dr. Alpay Azap, depremin yol açtığı bulaşıcı hastalıklar konusunu dünyadan örnekler eşliğinde KLİMİK Derneği’nin Türkiye’deki son durum incelemeleriyle birlikte aktardı.

Serdal Bahçe deprem sonrası gözler önüne serilen en büyük sorunun örgütsüzlük olduğunu vurgulayarak depremin toplumsal sonuçlarına dair fikirlerini paylaştı.

Dr. Necati Dedeoğlu “Depremde sağlık hizmetleri nasıl örgütlenmeli?” başlıklı sunumunda afet sonrası yapılması gerekenleri maddeler halinde anlattı.

Dr. Sıdıka Tekeli Yeşil “Gelecek depremlere nasıl hazırlanmalı” sunumunu izleyicilerle zoom üzerinden paylaştı.

Türk Tabipleri Birliği Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmeti Kolunun deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları, gözlemleri ve sorunları Dr. Seçkin Kara ve Dr. Gülgün Kıran aktardı.

Sempozyumun sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan konuşmacılara teşekkür belgeleri Dr. Mine Coşkun ve Dr. Asuman Doğan tarafından takdim edildi.

Sempozyumun tamamını Ankara Tabip Odası YouTube hesabından izleyebilirsiniz.
25-03-2023, 11:19