1 Mayıs İşçi Bayramı Coşkuyla Kutlandı

1 Mayıs Tertip Komitesi Bileşenleri; DİSK, KESK, TMMOB ve Ankara Tabip Odası’nın çağrısıyla “1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” kutlamalarına Ankara’da binlerce kişi katıldı.

Ankara’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelen sendika, demokratik kitle örgütü, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin üye ve yöneticileri Tandoğan Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

İşçilerden hekimlere, mimarlardan, öğrenci ve öğretmenlere, kadınlardan OHAL döneminde çıkarılan KHK’larla işini kaybeden kamu emekçilerine; binlerce kişi “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak, AKP halka hesap verecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları attı.

Ankara Tabip Odası'nın da yönetici ve üyeleriyle katılım verdiği yürüyüşte sağlıkta güncel sorunlara değinen “Emek bizim söz bizim” “Sağlık haktır satılamaz” sloganları atıldı.

Mitingin açılış konuşmasını yapan Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Hüseyin Köklü şöyle konuştu;
Bugün; sahip oldukları devlet gücüne dayanarak halka zulmedenlerin, işkencecilerin, zorbaların değil, bu zulme boyun eğmeden yaşayan, bedenlerini bu şiddete siper eden, büyük bedeller ödeyen devrimcilerin, yurtseverlerin, emekçilerin günü. Bugün umudun günü, bugün kardeşliğin günü, bugün sevginin günü. Bugün bu meydanda toplanan kalabalık, bizlerin içindeki umudu, kardeşliği ve sevgiyi daha da büyütüyor. Gelecek güzel günlere olan inancımızı ve kararlığımızı daha da arttırıyor.
Bizler gücümüzü emeğimizden, alın terimizden, üretimden alıyoruz. Ama bir gerçek daha var: bizler gücümüzü birlikteliğimizden, yan yana gelmemizden alıyoruz. İktidar sahipleri işte bu büyük güçten, birleşen halkın bu büyük gücünden korkuyorlar. Korkuyorlar çünkü kaybedecek çok şeyleri var. Sarayları, saltanatları çökecek diye korkuyorlar. Bu karanlığı işçi sınıfı, emekçiler, kadınlar, gençler, farklılıkları, cinsel yönelimleri reddedilenler, kölelik şartlarında yaşayan göçmenler, sizler, bizler yırtıp atacağız.
Sonrasında konuşan Hataylı depremzede Dursun Soylu, depremin ardından yetkililerin yanlarında olmadığını belirterek, “80. günde bile günde bile orada gördüklerimiz bu meydanlarda gördüklerimizdir. Emekten, dayanışmadan, adaletten, barıştan yana olan sizlersiniz, bizleriz. Kentlerimize, tarihimize sahip çıkacağız. Yeniden inşa edeceğiz. Unutmak, affetmek, helalleşmek yok” dedi.
Konuşmaların ardından sanatçı İlkay Akkaya, sahne alarak şarkılarını seslendirdi.
2-05-2023, 09:39