Tıp Fakültesi Öğrencisi Berkay Akbaş Anısına “Doğa Yürüyüşü ve Fidan Dikme” Etkinliği Düzenlendi

14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında, 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Berkay Akbaş anısına “Doğa Yürüyüşü ve Fidan Dikme” etkinliği gerçekleştirildi.

10 Mart 2024 Pazar günü Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) BAKAP tesislerinde düzenlenen etkinliğe Berkay Akbaş’ın ailesi, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda hekim, ABB yöneticileri ile büyükşehir belediyesi çalışanları katıldı.

Doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlik Berkay Akbaş anısına hatıra ormanı için fidan ekimi ile sona erdi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, en temel hak olan yaşam hakkı ihlal edilen Berkay’ı unutmadıklarını ve bunun kalıcı olması için bu yıl Büyükşehir Belediyesinin desteği ile onun adına hatıra ormanı yaptıklarını söyledi.

Akbaş ailesi adına söz alan ablası Selin Akbaş, Berkay’ın ablası ve bir hekim olarak teşekkür ettiklerini, Berkay’ın birçok hayata dokunduğunu, pek çok insanın onu özlediğini, unutmadıklarını ve bunun çok değerli olduğunu söyledi.

ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, sabır dileklerini ilettikten sonra ATO ile birlikte Berkay Akbaş anısına böyle bir etkinlik yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

11-03-2024, 12:01