1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Coşkuyla Kutlandı

Ankara’da binlerce emekçi şiddetli yağışa rağmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü coşkuyla kutladı.

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası ve Ankara Diş Hekimleri Odası’nın çağrısı ile saat 12.00'de AKM önünde toplanan emekçiler, Tandoğan (Anadolu) Meydanı'na yürüyüşe geçti.

1 Mayıs kutlamaları için sabah erken saatlerden itibaren Ankara Tabip Odasında buluşan hekimler ellerinde sorunlarını ve taleplerini dile getiren dövizler ile kortejde yerlerini aldı.

Şiddetli yağışa rağmen emekçiler "Her Yer Taksim Her Yer Direniş", "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam" , “Susmuyoruz Korkmuyoruz Hiçbir Yere Gitmiyoruz” sloganları eşliğinde Tandoğan Meydanına giriş yaptı.

Miting konuşmasını yapan DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Birgül Kaya, şunları söyledi: "Çalışanlar açlık sınırının bile altında asgari ücrete mahkum ediliyor. Emeklilere yaşamayın dercesine bir ücret reva görülüyor. Vergi yükü işçinin, emekçinin, emeklinin sırtında. Sermayenin ise vergileri sıfırlanıyor. Kıdem tazminatına göz dikmelerine riayet etmemiz bekleniyor. Enflasyon uçsuz bucaksız bir hal aldı. Açlık ve yoksulluk içinde yaşamaya mahkum edilmeye çalışılıyoruz. Mutfakta tencere kaynamaz oldu, barınacak ev bulamaz olduk."

Ankara’da 1 Mayıs kutlamaları konuşmaların ardından Bandista grubunun konseri ile olaysız son buldu.
1-05-2024, 13:51