Özelde Çalışan Hekimler İçin "Vergi Kaçakçısı" İthamında Bulunan Yazı Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

“Sabah Gazetesi” köşe yazarı Dilek GÜNGÖR’ün; anılan gazetenin 22.05.2024 tarihli yayınında yer alan “Sırada Kim Var?” başlıklı köşe yazısında, tıp hekimlerine yönelik dile getirdiği kabul edilemez sözlere karşı Odamız, gerekli hukuki girişimleri başlatmıştır.

Bu kapsamda Odamız hukuk bürosu avukatları tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir suç duyurusunda bulunulmuş ve adı geçen köşe yazarının; “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” (5237 Sayılı TCK m. 125/1-3a-4, m. 126; 3359 Sayılı Yasa Ek m. 12) ve/veya “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama (5237 Sayılı TCK m. 216/1-2. m. 218)” suçlarından soruşturma yürütülerek, hakkında kamu davası açılması ve cezalandırılması talep olunmuştur.

Odamız hukuk bürosu avukatları ayrıca; adı geçen köşe yazarı hakkında Basın Konseyi Yüksek Kurulu’na da bir şikayet başvurusunda bulunmuş; bu kapsamda “Basın Meslek İlkeleri”nin 1, 4, 6, 9, 10 ve 13 üncü maddelerinin ihlal edilmesinden kaynaklı hakkında yaptırım uygulanması talep olunmuştur.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu
Ankara Tabip Odası Hukuk Bürosu