Toplumumuzu Derinden Sarsan Şiddet Olayları Son Bulmalıdır

Ankara Tabip Odası olarak, Kayseri’de başlayarak diğer illerimizde de yayılan şiddet olaylarını kaygıyla takip ediyoruz.

Tarihimize kanla yazılan Sivas Katliamı’nın 31. yılını andığımız bugünlerde, toplumsal vicdanımızı yaralayan ırkçı-gerici provokasyonlar ile derin acılara yol açan katliamların tekrar yaşanmasını istemiyoruz.

6-7 Eylül pogromundan Maraş, Çorum ve Sivas Katliamlarına dek, yakın tarihimizde gerçekleşen insanlığa karşı suçların acısı dinmemişken, son birkaç gündür sokaklara hâkim olan linç ve şiddet olayları, sağduyu ve vicdan sahibi herkesi endişeye sevk etmektedir.

“Önce zarar verme” ilkesiyle insan yaşamını savunan bir mesleğin mensupları olarak, savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalmış göçmenlere yönelik ırkçı ve ayrımcı şiddetin karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Unutulmamalıdır ki, bugün yaşadığımız sorunların temel nedeni, iktidarın yeni-Osmanlıcı hayallerine dayanan yanlış dış politikaları ile Avrupa ülkelerinin para karşılığı Türkiye’yi göçmen deposu haline getiren geri kabul anlaşmalarıdır.

İktidar tarafından sosyolojik, demografik, kültürel ve ekonomik açılardan bütüncül bir göç politikasının oluşturulmamasındaki ısrar ise yeni sorunlara yol açmaktadır. Kontrolsüz şekilde göçmen girişine neden olan politikalar terk edilmeli, ülkemizde bulunan göçmenlerin can ve mal güvenliği sağlanmalıdır.

Bizler; barış içinde insanca yaşamın inşasını önemsiyoruz.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu
3-07-2024, 15:35