Öldürmeyen, Yaşatan Bir Yasa İstiyoruz

Son günlerde sokak hayvanlarının uyutulması ile ilgili yürütülen çalışmaları endişe ile takip ediyoruz.

Yaşamı savunan bir mesleğin mensupları olarak, biz insanlarla birlikte bir bütünün parçaları olan tüm canlıların yaşam hakkına sahip olduğuna inanıyoruz.
İnsan merkeziyetçi anlayışın doğada yarattığı tahribatın sonuçlarını küresel ısınma ve iklim değişikliği üzerinden birebir yaşarken aynı anlayış şimdi de bir canlı türünün popülasyonunun bilim ve akla aykırı hamlelerle bozulmasını savunuyor.

Sağlıklı çevre, insan ve doğanın bir bütünüdür. Bu bütünün insan lehine bozulduğu her durum insanlar açısından geri dönülmez sonuçlar yaratmaktadır. Bu yanlıştan dönmeyip doğaya insan merkeziyetçi bir anlayışla bakmaya devam ettiğimiz sürece aldığımız her karar yarın geleceğimizi karartacak.

Sokak hayvanları nedeniyle yaşanan acı tecrübelerin elbet farkındayız ancak bunun çözümü katliam olmamalı. Kısırlaştırma, aşılama, rehabilite etme, sahiplendirme gibi çözüm yolları dururken ölüm yasasını kabul etmiyoruz. Öldürmeyen, yaşatan bir yasa istiyoruz.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu
22-07-2024, 10:47