Ankara Tabip Odası’nda 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü Birinci Basamak hekimlerine yönelik “Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) Kullanımı ve Resusitasyon Kursu” düzenlendi.

Kurs eğiticileri Dr. Hayati Çakıralp, Dr. Hamit Işıkalp, Dr. Figen Şahpaz ve Dr. Yaprak Karakoç katılımcılarla tanışıp toplantının amacını ve öğrenim hedeflerini anlattılar.

Arreste yaklaşım, resusitasyon tıbbı, güncel bilgiler, eksternal kalp masajı hakkında bilgi verip, grup pratiklerine geçtiler. Solunum, dolaşım ve OED kullanımı pratiklerinden sonra ilaç kullanımı anlatıldı. Farklı senaryolar üzerine pratik uygulamalar yapıldı.

Yoğun talep nedeniyle ikincisi düzenlenen kursun belirli aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Kurs sonunda eğiticilere Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Vedat Bulut tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Sunumlar için tıklayınız.

Resusitasyon Tıbbı ve Arreste Yaklaşım