19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz

Mustafa Kemal Atatürk  bağımsızlık mücadelesinin ilk adımını attığı 19 Mayıs’ı gençlere bayram olarak armağan etti.  Ancak ne yazık ki günümüzde gençlerin bayram kutlayabildiğini söylemek mümkün değil.

Pandemiyle birlikte eğitimde zaten var olan eşitsizlikler derinleşti . Fırsat eşitliği tamamen ortadan kalktı ve eğitim hakkı askıya alındı. Diğer yandan, gençler arasında işsizlik oranı resmi rakamlara göre dahi  %22,3’e ulaştı.  Gerçekler ise neredeyse gençlerin yarısının iş bulamadığını büyük çoğunluğunun ise çalıştığı işten mutlu olmadığını gösteriyor. Eğitim alması gereken yaşlarda olan yüzlerce genç  iş cinayetlerinde kaybediliyor.

En temel  anayasal haklardan olan ‘çalışma hakkı’ adaletsiz ve hukuksuz  güvenlik soruşturmaları ve KHK’lerle gasp ediliyor.

Eşit ve özgür bir ortamda çalışmak veya eğitim almak isteyen gençler bu haklarını yurt dışında aramaya başladı. Gençlerin umudu tükenme aşamasına geldi.

Emperyalist güçlere karşı teslim olmayan Anadolu insanının direnişi halen hepimize umut olmaktadır.

Geleceğimiz için  gençlerin  eğitim ve çalışma haklarının temin edildiği özgür ve  demokratik bir ülke için mücadelemize devam sözü veriyor, bütün gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

Ankara Tabip Odası