Ankara Tabip Odası’nda 26 Mayıs Cuma günü Prof. Dr. Ali Demirsoy tarafından “Evrimsel Tasarım mı? Akıllı Tasarım mı?” başlıklı bir konferans konuşması gerçekleştirildi.
Ali Demirsoy, Akıllı Tasarım mı Evrimsel Tasarım mı? söyleşisinde doğanın ve evrimin bir plan program dahilinde hareket etmediğini, bu yüzden insan türünün bir akıllı tasarım değil evrimsel tasarım ürünü olduğunu vurguladı. Evrimle ilgili sorulan her soruya kanıtlarıyla yanıt vererek, dinleyenleri heyecanla düşünmeye, insanı ve evrimi keşfetmeye davet etti. İnsan türünün milyonlarca yıllık süreçte doğaya olan uyumsal değişimini, hayatta kalabilecek ve türünün devamı esas olacak şekilde varoluş mücadelesini evrimsel değişikliklerle anlattı. Avcı toplayıcı insan türünden günümüze, insanın doğaya, genetik, anatomik ve fiziksel özelliklerine aykırı yaşam koşullarında pek çok hastalığa maruz kalmasının kaçınılmaz olduğunu örnekleriyle vurguladı.
Prof. Dr. Ali Demirsoy Kimdir?
Evrim ve Doğa Bilimleri üzerine eserleri ve konferanslarıyla bilinen Prof. Dr. Ali Demirsoy Humboldt bursunu kazanarak Hamburg Üniversitesi'nde, Paris ve Londra'daki araştırma enstitülerinde çalıştı. Birleşmiş Milletler'in finanse ettiği bir derin deniz araştırmasına katılarak Kuzey Kutbu ve Grönland'da, İzlanda civarında, oseonografik, yavru balık ve deniz akımlarını inceleyen bir bilimsel araştırmaya aktif olarak katıldı. 1984 yılında Alexander Von Humboldt bursunu tekrar alarak, Hamburg Üniversitesi Zooloji Enstitüsü'nde Türkiye Faunası ile ilgili araştırmalarına devam etti. 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne atandı. 1980-1981 yıllarında Zooloji Bölüm Başkanlığı, 1981-1982 yılları arasında da Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı yaptı. 1982 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Ders kitabı, araştırma, deneme ve bilimsel roman tarzı çok sayıda kitabı vardır. Türkiye faunasının yanısıra, çevre, biyolojik çeşitlilik ve biyoloji eğitimi ile ilgili çalışmaları ve girişimleri vardır. Bu alanda en yetkin başvuru kaynakları olarak akademilerde okutulan çok sayıda eseri vardır.